Powered by Jasper Roberts - Blog

1/08/2016

Migdałowa jaglanka z nasionami chia, karmelizowanymi bananami i jagodami












Jaglanka na mleku migdałowym to samo zdrowie, a w dodatku jest pyszna. Karmelizowane banany wnoszą to śniadanie na nowy poziom smakowitości. Nie można sobie wymarzyć lepszego początku dnia!


2 szklanki mleka migdałowego
1/2 szklanki płatków jaglanych
3 łyżeczki nasion chia
1 banan
łyżka miodu

orzechy/migdały
jagody lub inne ulubione owoce


Mleko wlać do garnka, wsypać płatki i nasiona chia, gotować na małym ogniu przez około 15 minut. Mieszać co jakiś czas żeby płatki nie przywarły do dna i nie przypaliły się. 
Na patelnię wlać miód, dodać przekrojonego na pół banana i smażyć, aż nabierze złotego koloru. 
Jaglankę przelać do miski, na wierzch ułożyć banana, posypać orzechami i jagodami. 



2 komentarze:

  1. Mmm, aż mi się zachciało takiego pysznego śniadania :)

    OdpowiedzUsuń